Bruksanvisning
Kok opp melken. Tilsett smør og sirup. Sikt på mel til en tykk grøt. Ta deigen på bakebordet og elt inn resten av melet til en fast deig. Del deigen i 10-12 emner og trill sprekkfrie boller. Dekk til med klede. Trykk hver bolle litt flat og arbeid emnet i handen til en flat, jevn kake. Legg deigemnene i kledet igjen så de ikke tørker.
Kjevl emnene ut til en tynn leiv så stor som takken. Rull leiven ut på varm takke. Stek leiven til den så vidt er "tørr". Ta leiven fra takka, legg den på et stort klede og "vask" over leiven med en klut som er lett vridd opp i lunkent vann. Legg leiven på takka igjen, men la den ikke ligge stille. Snu leiven når den er tørr på rettsida og stek til den har fått noen "stekeroser". Legg leivene rettside mot rettside i klede.
"Vask" leivene på vrangsiden med lunkent vann og la de ligge til de er myke før de skal smøres.
Lag Kvitsmør ved først å koke opp fløten og avkjøl til den er godt lunken. Rør smøret tykt og spe med fløten. Bland i sukker. Smør lemsene og brett de sammen. Klipp hver leiv i 4-5 lemser og legg de i små stabler. Dekk til med plast.
Lemsene kan fryses, men blir best om de ligger natten over før de fryses, ellers blir de seige.