Bruksanvisning
Bland sur og søt melk. Bland bakepulveret og hjortesalt i litt mel og rør det inn i melken. Ha 2/3 av melet og bland forsiktig, bruk sleiv. Ha i resten av melet til deigen er passe fast. Er deigen for løs, blir leiven lett tynn på midten. Er den for fast blir den tung å kjevle.
Del deigen opp i 10-12 emner og bak tynne leiver. Stek på varm takke, den siden som ligger mot bordet er retta på leiven og skal ligge opp på hella. Pakk inn etter hvert. De skal være lyse og myke. Legg de i et plagg med plast utenpå etter hvert slik at de holder seg myke.
Rør smør og sukker, spe med fløte og rømme. Når klingen er ferdig skal den være glatt og smidig og lett å smøre.
Har leiven blitt hard kan man fukte leiven med en duk.
Man smører vanligvis straks brødet er kaldt. Brett inn alle fire sidene og klipp av en leiv til å legge i så hele leiven blir dobbel.
Smør på kling og brett leiven dobbel.