Bruksanvisning
(20-25 stk)
Kok potetene med skallet på, skrell og mal dem to ganger mens de er varme. Avkjøl potetmassen i 1-2 timer.
Smelt og avkjøl smøret noe. Tilsett sukker, sammenvispet egg, melk og hornsalt blandet med halvparten av melet. Bland det lett sammen og arbeid inn potetmassen og resten av melet.
Del deigen i emner, og kjevle hvert emne ut til ca 3 millimeter tykkelse. Stikk ut runde lefser, 15-20 cm i diameter.
Stek lefsene på takke eller stekepanne etter hvert på begge sider, til de er har pen lys farge med mørkere flekker. Legg dem etter hvert i klede så de holder seg myke.
Lefsene smøres med smør og strøs med sukker. Rull hver lefse sammen, eller brett dem i to, og del dem om ønskelig i snipper.
Egner seg til frysing. Smør dem ferdig før frysing. Holdbarhet i 2-3 måneder.