Bruksanvisning
(30 leiver)
Av denne deigen får man 30 leiver. 12 utenpå, 12 innileiver og 6 til innlegg.
Ha mel i et stort fat eller trau, og rør inn melk, fløte og smør. Alt skal ha en romtemperatur. Smøret kan smeltes eller smuldres i melet. Elt inn så mye mel at deigen slipper bakefjøla. Lag 30 emne og bak ut til leiver. Stek de bare litt. Når leivene er baket, tas de fineste ut til kliing.
Til kliing trenger man 12 egg. Visp eggene litt, og sil. Ya en liten øse av dette og smør det ut over leiven med håndflaten. Legg leiven på takke og stek den på den siden som ikke er smurt med egg. Legg leiven på bordet og dynk den godt med vann på den siden som ikke er smurt med kliing. Legg to og to leiver på hverandre med den klidde siden mot hverandre.
Innileivene steker man på begge sider, dynker leiven og legger siden som er dynket mot siden som ikke er dynket. Dynk mer om det er behov for det.
Ta for deg smøringen. Ta en utenpåleiv og legg den med den klidde siden ned mot bordet. Smør smøret jevnt utover leiven. Strø på sukker og raspet brunost. Ta så en innileiv og del den opp i to like store deler. Ta en halvdel og del i fire. Legg en slik bit i hver ende, smør så med smør, sukker og raspet brunost. Når innlegget er lagt inni, er leiven jevn tykk over det hele. Legg så leiven dobbel og press godt sammen.
Når alle leivene er smurt legges de på hverandre. Legg over et klede med ullteppe utenpå, og la det stå ved 12-15 C til neste dag.
Da deles en klining i tre til fire deler og pakkes i folie og plast, med smørpapir mellom bitene. Nå er den ferdig til frysing.