Bruksanvisning
Det er ofte de små detaljene som skiller variantene på lefse fra bygd til bygd. Lefsene fra Gyland ble brukt som festmat, ofte sammen med Eggost - se egen oppskrift. Ved baking av lefser var man som regel to personer, en som baket og en annen som stekte.
Potetene ble kokt og skrelt, og måtte stå til de ble godt avkjølt for deretter å bli malt i kjøttkvern.
Ha mel til passe deig og kjevl ut i passe tynne leiver. Legg de på helle til steking. Så snart lefsen begynte å stivne ble den dynket med vann på siden som vender opp. Når den er passe stekt snur man den og steker på den andre siden. Den blir ganske stiv når den blir avkjølt.
Når den skal spises dynkes lefsen med vann på den siden som det ikke har vært vann på. La den ligge til den blir myk. Ha godt med mykt smør på. Mange bruker også sukker. Legg den pent sammen og del opp i passe stykker. Server med eggost eller gomme.