Bruksanvisning
Lesja Bondelag byr på "skrivarbrød fra Lesja". På Lesja har skrivabrød lange tradisjoner. Fra gammelt av ble skrivarbrødet laget med forskjellige mønstre. Et for barnedåp, et annet for bryllup, et tredje for begravelse og så videre. Det skrivarbrødet som ble laget til hverdags var enklere og hadde mønster bare på den ene siden.
Ettersom det var et tidkrevende arbeid å fremstille skivarbrød og ingrediensene var kostbar, ble det regnet som festmat.
Til steking brukte man i gamle dager åpen peisvarme med tyrived, mens man i dag bruker elektrisk takke opp ned, som overvarme, eller stekeovn med grillelement.
Først stekes avletter, som er en slags vaffellplater i avlettjern. Deretter røren (åkost). Åkosten fordeles først på den ene siden av avlettene og krotes til et spesielt skrivarbrød-mønster (skrives me en spesiell kam av plastikk - fra gammelt laget av never). Deretter blir den stekt under takken. Samtidig pynter man kanten rundt leiven. I dag serveres skrivarbrød som kaffe mat.
Det smaker godt med smør og Gudbrandsdalsost på, men også deilig med smør og sirup.