Bruksanvisning
(8-10 plater)
Kok potetene med skall og skrell dem. Mal dem 1 gang med salt mens de er varme. Avkjøl potetmassen.
Rør i sukker, sirup, melk og halvvispet egg. Ha i melet og bland alt godt. Deigen skal være ganske fast, derfor er det lettest å blande i kjøkkenmaskin.
Varm vaffeljernet og smør det. Klapp ut emner på tykkelse omtrent som lomper, som passer i jernet. Bruk litt bakemel på bordet. Legg emnet i jernet og klem det sammen. Stek vaflene til de har pen farge og er gjennomstekt. Ta dem ut og avkjøl på rist.
Potetvafler smaker godt uten tilbehør, men er ekstra gode med smør og ost eller sukker. Mest vanlig var det å lage vaflene uten tilsetning av melk og egg, og ofte med byggmel. Bruk i tilfelle mindre mel. Disse blir meget lik potetlomper i smak. Røren kan godt stå kaldt og svelle noen timer eller til dagen etter. Da blir røren bløt og kan jevnes i jernet med skje. Det er da lettere å lage emner.