Bruksanvisning
(12-14 stk.)
Bland sukker og mel til mørdeigen og smuldre margarinen i det. Sett deigen kaldt.
Ta for deg vannbakkelsdeigen: Kok opp vann og margarin. Ha i melet, og rør til det blir en klump som slipper bunnen i kjelen. Ta kjelen av platen. Halvvisp eggene, ett om gangen og tilsett dem. Rør godt til deigen samler seg i en klump. Hvis eggene er store, kan det være nødvendig å holde tilbake litt av det andre egget. Deigen skal være så fast at den så vidt holder formen.
Lag fyllet: Visp alt unntatt fløten kaldt sammen i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet under stadig røring ved ikke for sterk varme. Det må ikke koke. Ta kjelen av platen og avkjøl kremen. Rør av og til under avkjølingen. Smak kremen til med rom, eller romessens. Visp fløten stiv og bland den forsiktig i.
Legg boller av vannbakkelsdeigen med skje på smurt plate med god avstand.
Kjevle ut mørdeigen og stikk ut runde kaker, 6-7 cm i diameter. Legg dem over bollene og klem den forsiktig mot stekeplaten. Sett platen i ovnen ved 210 C og stek kakene til de har fått pen farge.
Klipp eller skjær hull i bollene når de er avkjølt. Fyll romkremen i en sprøytepose, sprøyt den i kakene og la litt sive over. Pynt med kirsebær.