Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g poteter 200 g smør eller margarin 200 g sukker 2 egg 3 dl kefir eller kulturmelk 2 ts hornsalt 600 g hvetemel
(20-25 stk) Kok potetene med skallet på, skrell og mal dem to ganger mens de er varme. Avkjøl potetmassen i 1-2 timer. Smelt og avkjøl smøret noe. Tilsett sukker, sammenvispet egg, melk og hornsalt blandet med halvparten av melet. Bland det lett sammen og arbeid inn potetmassen og resten av melet. Del deigen i emner, og kjevle hvert emne ut til ca 3 millimeter tykkelse. Stikk ut runde lefser, 15-20 cm i diameter. Stek lefsene på takke eller stekepanne etter hvert på begge sider, til de er har pen lys farge med mørkere flekker. Legg dem etter hvert i klede så de holder seg myke. Lefsene smøres med smør og strøs med sukker. Rull hver lefse sammen, eller brett dem i to, og del dem om ønskelig i snipper. Egner seg til frysing. Smør dem ferdig før frysing. Holdbarhet i 2-3 måneder.
Bergensk julevørterbrød (Hordaland)
Bergenske langebrød (Hordaland)
Bergenske løsebrød (Hordaland)
Bergenske romboller (Hordaland)
Bergenske vørterbrød (Hordaland)
Bestemors sirupsnipper (Møre og Romsdal)
Bistikk fra Nordmøre (Møre og Romsdal)
Blåbærkake fra Suolovuobme (Finnmark)
Bløtlefser fra Løvøy (Nordland)
Brød til fiskekling (Sogn og Fjordane)
Byggmelsvafler (Sogn og Fjordane)
Eggkaku fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Esingstomp fra Solør (Hedmark)
Fattigmann fra Inderøy (Nord-Trøndelag)
Finnmarksviddas sjokoladekake (Finnmark)
Fiskelefser (Sogn og Fjordane)
Fjalerlefse (Sogn og Fjordane)
Flatbrød fra Dalsbygda (Hedmark)
Flatbrød fra Fræna (Møre og Romsdal)
Flatbrød fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Flatbrød fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Flatbrød fra Ytre Rendal (Hedmark)
Flatbrød fra Øvre Rendal (Hedmark)
Flatbrød med havregryn (Vest-Agder)
Flatebakkels (Møre og Romsdal)
Fløtelapper fra Aurland (Sogn og Fjordane)
Fløyelskake fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Fronsekaker fra Fana (Hordaland)
Fødselsdagskringle fra Asker (Akershus)
Gammeldags lefse fra Sogndal (Sogn og Fjordane)
Gammeldagse wienerbrød (Oppland)
Gjærkringle fra Bjørkedalen (Møre og Romsdal)
Gnikkulefse med gnikk (Møre og Romsdal)
Grynmjøls-ringakaker (Nordland)
Gulrottynnkaku fra Koppang (Hedmark)
Hardangerlefse (Sogn og Fjordane)
Harde vafler (Sogn og Fjordane)
Havrebrød fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Havrekjeks med mel (Sogn og Fjordane)
Honingkake med likør (Akershus)
Hverdags-sukkerbrød (Rogaland)
Hverdagskringle fra Volda (Møre og Romsdal)
Hvetebrød med kanel (Sogn og Fjordane)
Hyllekake fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Julekake fra Stardalen (Sogn og Fjordane)
Jølsterlefse (Sogn og Fjordane)
Kaffebrød fra Ringsaker (Akershus)
Kaffekos fra Hærland (Østfold)
Kamkaker fra Sør-Rana (Nordland)
Kjeks med råmelksfløte (Sogn og Fjordane)
Klenneng fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Klenning fra Lierne (Nord-Trøndelag)
Klinga fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Kokosmakroner (Møre og Romsdal)
Kokt brød fra Røros (Sør-Trøndelag)
Kong Haakons Hankøkake (Østfold)
Kongsvold-kjeks (Sør-Trøndelag)
Kringle med syltetøy (Nord-Trøndelag)
Krudlakaker (Sogn og Fjordane)
Krumkaker fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)
Kullboll fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Lagkake med kokosfett (Finnmark)
Lefse fra Budalen (Sør-Trøndelag)
Lefse fra Soknedal (Sør-Trøndelag)
Lefse fra Ytterøy (Nord-Trøndelag)
Lefse med sur melk eller saup (Hedmark)
Lefsekling fra Lærdal (Sogn og Fjordane)
Lefsekling fra Sigdal (Buskerud)
Lefsekling uten poteter (Telemark)
Lefser fra Gyland (Vest-Agder)
Lefser fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Lemse fra Glåmos (Sør-Trøndelag)
Lille julaftens-kake (Oppland)
Maltbrød fra Stjørdal (Nord-Trøndelag)
Musgjerdsnipp (Møre og Romsdal)
Namdalsklenning (Nord-Trøndelag)
Naustdal-lefse (Sogn og Fjordane)
Pannekake stekt på takke (Hedmark)
Pannekaker fra Lærdal (Sogn og Fjordane)
Potetbløtkake med jøssingkrem (Akershus)
Potetflatbrød fra Sogndal (Sogn og Fjordane)
Potetkake med havremel (Hedmark)
Potetkake med surmelk (Sogn og Fjordane)
Potetlefser fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Potetvafler (Sogn og Fjordane)
Rosettbakkels fra Christiania (Oslo)
Rømmebrød fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Rømmelefse fra Lysøysund (Sør-Trøndelag)
Rømmetynnekaker fra Østerdalen (Hedmark)
Sirupskake fra Sunnfjord (Sogn og Fjordane)
Skjebladkake (Møre og Romsdal)
Skjenning fra Inderøy (Nord-Trøndelag)
Skjenning fra Kvam (Nord-Trøndelag)
Skrivarbrød fra Lesja (Oppland)
Skrivarfruens kaffebrød (Sogn og Fjordane)
Skvettebrød (Sogn og Fjordane)
Småbrød fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Småkringler (Sogn og Fjordane)
Snekalefse fra Hornindal (Sogn og Fjordane)
Snikaløfse og søst (Møre og Romsdal)
Sogndals-snipper (Sogn og Fjordane)
Spekulasi fra Bjørnåldal (Nordland)
Spisjelars fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Stiftgårdskake (Sør-Trøndelag)
Stivlefse fra Folldal (Hedmark)
Sunnfjordlefse (Sogn og Fjordane)
Sure potetkaker (Sogn og Fjordane)
Surmelkskake (Sogn og Fjordane)
Svele med kling (Sogn og Fjordane)
Svele med pudding (Sogn og Fjordane)
Tinn-lefsa med poteter (Telemark)
Tjukk-kavring fra Lierne (Nord-Trøndelag)
Trøndersk tekake (Sør-Trøndelag)
Tvisteikt brød fra Sør-Fron (Oppland)
Tykke sveler (Sogn og Fjordane)
Tynne sveler (Sogn og Fjordane)
Tynnkaker fra Østerdalen (Hedmark)
Tørre vafler (Sogn og Fjordane)
Vafler fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Vafler med grøt eller potet (Sogn og Fjordane)
Vasskringle (Sogn og Fjordane)
Vestlandsk Napoleonskake (Hordaland)
Vørterkake med honning (Akershus)