Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fint hvetemel 500 g fint rugmel 50 g sukker ½ ts salt 100 g margarin 25 g gjær 7 del skummet melk - smør eller margarin på kakene revet brun ost på kakene
Sikt alt det tørre sammen. Smelt margarinen og rør ut gjæren i litt lunkent fett. Ha smør, gjær og melk i melblandingen og arbeid deigen sammen. Den skal være ganske fast. La deigen heve i romtemperatur i 1-2 timer. Arbeid deigen om igjen, og ha i litt mer mel hvis den er løs. Lag passe store emner. Kjevle dem ut med riflet kjevle, ikke for tynt. Leiven skal være 30-35 cm i diameter. Krot leivene med et krotakjevle (kan kjøpes på Husfliden). Stek de fint mønstrede leivene på middels varm takke til de har lyse prikker. De skal være nesten hvite. Legg et matpapir strødd med mel under leiven når den krotes. Da henger den ikke fast i bakebordet. Ved bruk bløtes kakene under springen på den ene siden, eventuelt over kantene på den andre siden. Legg dem enkeltvis på klede til de er myke. Smør dem med smør eller margarin, riv ost over og dryss med sukker og om ønskelig kanel. Klipp eller skjær dem i passe stykker. Legg over et fuktig klede hvis de må stå en stund. Dette er en gammel oppskrift fra Hordaland. I enda eldre tider ble kakene ofte kalt Gleseldkaker, fordi de ble stekt i spesielle ovner i åpen varme. Varmen slikket opp om kakene, og de måtte stadig dreies på slik at de ikke ble brent. Krotekjevlet er også spesielt. Det kunne være av jern eller tre. Det ble så vidt hull i deigen av mønsteret i kjevlet.
Bergensk julevørterbrød (Hordaland)
Bergenske langebrød (Hordaland)
Bergenske løsebrød (Hordaland)
Bergenske romboller (Hordaland)
Bergenske vørterbrød (Hordaland)
Bestemors sirupsnipper (Møre og Romsdal)
Bistikk fra Nordmøre (Møre og Romsdal)
Blåbærkake fra Suolovuobme (Finnmark)
Bløtlefser fra Løvøy (Nordland)
Brød til fiskekling (Sogn og Fjordane)
Byggmelsvafler (Sogn og Fjordane)
Eggkaku fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Esingstomp fra Solør (Hedmark)
Fattigmann fra Inderøy (Nord-Trøndelag)
Finnmarksviddas sjokoladekake (Finnmark)
Fiskelefser (Sogn og Fjordane)
Fjalerlefse (Sogn og Fjordane)
Flatbrød fra Dalsbygda (Hedmark)
Flatbrød fra Fræna (Møre og Romsdal)
Flatbrød fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Flatbrød fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Flatbrød fra Ytre Rendal (Hedmark)
Flatbrød fra Øvre Rendal (Hedmark)
Flatbrød med havregryn (Vest-Agder)
Flatebakkels (Møre og Romsdal)
Fløtelapper fra Aurland (Sogn og Fjordane)
Fløyelskake fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Fronsekaker fra Fana (Hordaland)
Fødselsdagskringle fra Asker (Akershus)
Gammeldags lefse fra Sogndal (Sogn og Fjordane)
Gammeldagse wienerbrød (Oppland)
Gjærkringle fra Bjørkedalen (Møre og Romsdal)
Gnikkulefse med gnikk (Møre og Romsdal)
Grynmjøls-ringakaker (Nordland)
Gulrottynnkaku fra Koppang (Hedmark)
Hardangerlefse (Sogn og Fjordane)
Harde vafler (Sogn og Fjordane)
Havrebrød fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Havrekjeks med mel (Sogn og Fjordane)
Honingkake med likør (Akershus)
Hverdags-sukkerbrød (Rogaland)
Hverdagskringle fra Volda (Møre og Romsdal)
Hvetebrød med kanel (Sogn og Fjordane)
Hyllekake fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Julekake fra Stardalen (Sogn og Fjordane)
Jølsterlefse (Sogn og Fjordane)
Kaffebrød fra Ringsaker (Akershus)
Kaffekos fra Hærland (Østfold)
Kamkaker fra Sør-Rana (Nordland)
Kjeks med råmelksfløte (Sogn og Fjordane)
Klenneng fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Klenning fra Lierne (Nord-Trøndelag)
Klinga fra Orkdal (Sør-Trøndelag)
Kokosmakroner (Møre og Romsdal)
Kokt brød fra Røros (Sør-Trøndelag)
Kong Haakons Hankøkake (Østfold)
Kongsvold-kjeks (Sør-Trøndelag)
Kringle med syltetøy (Nord-Trøndelag)
Krudlakaker (Sogn og Fjordane)
Krumkaker fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)
Kullboll fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Lagkake med kokosfett (Finnmark)
Lefse fra Budalen (Sør-Trøndelag)
Lefse fra Soknedal (Sør-Trøndelag)
Lefse fra Ytterøy (Nord-Trøndelag)
Lefse med sur melk eller saup (Hedmark)
Lefsekling fra Lærdal (Sogn og Fjordane)
Lefsekling fra Sigdal (Buskerud)
Lefsekling uten poteter (Telemark)
Lefser fra Gyland (Vest-Agder)
Lefser fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Lemse fra Glåmos (Sør-Trøndelag)
Lille julaftens-kake (Oppland)
Maltbrød fra Stjørdal (Nord-Trøndelag)
Musgjerdsnipp (Møre og Romsdal)
Namdalsklenning (Nord-Trøndelag)
Naustdal-lefse (Sogn og Fjordane)
Pannekake stekt på takke (Hedmark)
Pannekaker fra Lærdal (Sogn og Fjordane)
Potetbløtkake med jøssingkrem (Akershus)
Potetflatbrød fra Sogndal (Sogn og Fjordane)
Potetkake med havremel (Hedmark)
Potetkake med surmelk (Sogn og Fjordane)
Potetlefser fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Potetvafler (Sogn og Fjordane)
Rosettbakkels fra Christiania (Oslo)
Rømmebrød fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Rømmelefse fra Lysøysund (Sør-Trøndelag)
Rømmetynnekaker fra Østerdalen (Hedmark)
Sirupskake fra Sunnfjord (Sogn og Fjordane)
Skjebladkake (Møre og Romsdal)
Skjenning fra Inderøy (Nord-Trøndelag)
Skjenning fra Kvam (Nord-Trøndelag)
Skrivarbrød fra Lesja (Oppland)
Skrivarfruens kaffebrød (Sogn og Fjordane)
Skvettebrød (Sogn og Fjordane)
Småbrød fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Småkringler (Sogn og Fjordane)
Snekalefse fra Hornindal (Sogn og Fjordane)
Snikaløfse og søst (Møre og Romsdal)
Sogndals-snipper (Sogn og Fjordane)
Spekulasi fra Bjørnåldal (Nordland)
Spisjelars fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Stiftgårdskake (Sør-Trøndelag)
Stivlefse fra Folldal (Hedmark)
Sunnfjordlefse (Sogn og Fjordane)
Sure potetkaker (Sogn og Fjordane)
Surmelkskake (Sogn og Fjordane)
Svele med kling (Sogn og Fjordane)
Svele med pudding (Sogn og Fjordane)
Tinn-lefsa med poteter (Telemark)
Tjukk-kavring fra Lierne (Nord-Trøndelag)
Trøndersk tekake (Sør-Trøndelag)
Tvisteikt brød fra Sør-Fron (Oppland)
Tykke sveler (Sogn og Fjordane)
Tynne sveler (Sogn og Fjordane)
Tynnkaker fra Østerdalen (Hedmark)
Tørre vafler (Sogn og Fjordane)
Vafler fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Vafler med grøt eller potet (Sogn og Fjordane)
Vasskringle (Sogn og Fjordane)
Vestlandsk Napoleonskake (Hordaland)
Vørterkake med honning (Akershus)