Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g mel
1/4 ts salt
150 g smør
1 ss sitronsaft
vann
Fyll:
200 g bolledeig
egg til pensling
Sikt mel og salt og skjær smøret i små biter.
Ha smøret i melet og rør inn sitronsaft og vann til fast deig.
Ha deigen på bordet og kjevl den ut i en lengde. Brett den i tre og kjevle den ut igjen. Dette gjøres i alt tre ganger.
Kjevle den til slutt ut i en lengde og fordel bolledeigen utover. Glatt den ut med kniv.
Pensle kantene med vann og brett deigen i to. Klem kantene godt sammen.
Skjær deigen i 12 eller 16 biter og sett dem på stekeplate.
Skjær tre snitt i hver bit med en skarp kniv og pensle dem med egg.
Stek dem ca 20 min midt i ovnen på 200 C.
Barneselskapets pølse-pinnsvin
Grillet Bratwurst med marinert kål
Pølser i panne med løk og tomater
Pølser i panne med løk, rødbeter og agurk