Flere resulteter finnes under oppskriften
8 poteter
1 1/2 dl varm melk
1 ss smør
3/4 ts salt
1/2 ts pepper
1 eggeplomme
1 ss smør
1 pølse-medisterring, 400 g
1 1/2 dl hakkede sylteagurker
1 1/2 dl hakkede rødbeter
2 dl revet ost
Kok potetene og skrell dem. Mos dem når de er litt avkjølte. Ha det i en kjele og hell på den varme melken. Rør kraftig. Tilsett 1 ss smør, salt og pepper. Rør tilslutt inn eggeplommen. Still ovnen på 225 C.
Smør en ildfast form eller panne godt og fordel potetmosen i bunnen. Trekk skinnet av pølseringen og skjær i skiver. Fordel pølseskivene midt på potetmosen og fordel godt avrent agurk og rødbeter over.
Strø på revet ost og sett formen i ovnen. Gratiner retten til den begynner å ta farge, 20-25 minutter.
Server med brød, råkost og salat.
Barneselskapets pølse-pinnsvin
Grillet Bratwurst med marinert kål
Pølser i panne med løk og tomater
Pølser i panne med løk, rødbeter og agurk