Bruksanvisning
La klippfisken renne av, og ta vare på litt av bløtleggingsvannet. Ha klippfisken i en kjele med friskt vann som dekker. Kok opp og la trekke i 10-15 minutter på middels varme, til fisken er mør. Del fiskestykket i fire like store deler, og fjern alt av skinn og bein.
Kok opp en kjele trekvart full med vann. Ha i paprikaen og la den koke i 3-4 minutter. Ta den opp og la den renne av. Når den er avkjølt nok til at du kan ta i den, flår du skinnet av den. Fjern stilk og frø og finhakk paprikaen sett til side.
Legg chilien i en liten kjele, ha på nok vann til at det dekker og kok opp. Ta dem opp med en gang og legg dem i nytt vann som du gir et oppkok. Ta chiliene opp igjen og legg dem enda en gang i nytt vann som du koker opp. Ta chiliene opp, la dem renne av, del dem i to og fjern frøene. Skrap kjøttet ut av skallet og ta vare på det. Du må ha drøyt ½ dl chilikjøtt.
Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løk, hvitløk og persille og fres i ca 10 minutter, til løken er mør. Rør inn paprikapulveret og kajenne, og det frese med i 1-2 minutter. Ha i paprika- og chilikjøttet og fres i ca 15 minutter, til alt er mørt. Ta stekepannen av varmen.
Støt brødsmulene i en morter sammen med litt av bløtevannet til fisken. Ha i de hardkokte eggeplommene og bland godt. Ha denne blandingen i en food processor sammen med løkblandingen og kjør til jevn mos. Passer mosen gjennom en sikt, slik at alle klumper blir borte. Smak til med salt og pepper. Ha 2 ss smeltet smult i en ildfast form der fisken kan ligge i ett lag. Hell på formen slik at alle sidene dekkes med smult. Ha noen øser saus i formen. Legg fisken oppi, og øs resten av sausen over. Drypp resten av smultet over.
Stek klippfisken i ovn ved 200 C til den er gjennomvarm, ca 15 minutter. Server retten varm, direkte fra formen.