Bruksanvisning
Queso cabrales, en fet blåmuggost som spanjolene synes kan hamle opp med fransk roquefort og engelske stilton, er en spesialitet i Asturias. Produksjonen er fortsatt en bondegårdsindustri som foregår i isolerte fjelldaler. Ostens spesielle smak kommer av at det benyttes tre slags melk geit, ku og sau og den eldgamle fremgangsmåten som å presse ostemassen til et hjul, som saltes og tørkes og deretter modnes i kalksteinsgrotter i noen måneder, til den karakteristiske muggen har dannet seg.
Dryss salt og pepper på begge sider av biffene. Smelt smøret i en stor stekepanne på middels varme. Ha biffene i pannen og stek dem i 3-4 minutter på hver side, hvis du vil ha dem blodige, eller lenger, hvis du foretrekker det. Snu dem bare en gang i løpet av stekingen. Legg biffene på et fat og hold dem varme.
Ha ost, fløte, kraft og brandy i stekepannen. Kok sausen på sterk varme til den er kokt inn til det halve, ca 8 minutter. Øs sausen over biffene og server med en gang.