Bruksanvisning
Denne retten finner du over hele Spania, men er spesielt populær I Madrids livlige tapasbarer. Noen versjoner av oppskriften utelater kraften, og koker isteden potetene i en tomatblanding krydret med chili, mens andre tilsetter aioli (se egen oppskrift) i sausen for å gi den en glattere konsistens. Skjenk gjerne iskaldt øl i glassene for å dempe potetenes sterke kryddersmak.
Ha så mye olje i en stor stekepanne at det står 4 cm over bunnen. Når oljen er varm, tilsetter du potetene og mer olje, hvis det er nødvendig for å dekke potetbitene. Skru ned til svak varme og la potetene steke i 20-30 minutter, til de er møre. Skru opp til sterk varme og la potetbitene bli brune. Bruk hullsleiv og legg potetbitene over i en ildfast form og hold dem varme i stekeovn på svak varme.
Hell oljen av pannen til det bare er én ss igjen. Ha i hvetemel og paprika og rør sammen på svak varme i noen minutter. Spe langsomt med kraft, mens du hele tiden rører. Så tilsetter du eddik og chiliflak (eller kajenne) og lar det surre på svak varme uten lokk i ca 10 minutter. Rør inn tomatsaus og salt. Smak til med salt og krydder.
Hell sausen over potetbitene og vend dem slik at de blir dekket. Server retten varm.