Bruksanvisning
Sett stekeovnen på 180 C, og smør en ildfast form, der løkene får plass i ett lag, med olje.
Skrell løkene, og skjær en 2,5 cm tykk skalk av toppen på hver løk. Skjær også en meget tynn skive av bunnen, slik at løkene står støtt.
Kok opp en stor kjele trekvart full med vann. Ha løkene i og kok dem i 10-15 minutter, til de så vidt er blitt myke. De skal fortsatt være faste, men ikke harde. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem på en tallerken og sett til side. Ta vare på kokevannet.
Bland kjøttdeig, brødsmuler, persille, hvitløk, alt egget bortsett fra noen ts, og saltet i en bolle.
Bruk en skje og grav ut midten av hver løk fra toppen, slik at det blir igjen et 12 millimeter tykt skall. Fyll disse løkskallene med kjøttblandingen. Pensle toppen med egget du har satt til side. Dryss melet på en tallerken og rull forsiktig hver løk i det.
Ha så mye olivenolje i en stor, dyp og vid stekepanne at det står 5-7 ½ cm over bunnen. Varm opp til et frityrtermometer viser 180 C, eller til en brødbit blir gyllenbrun og sprø på 1 minutt. Legg bare i noen løk om gangen, og stek dem på alle sider i til sammen 5-7 minutter, til de er lyst gylne. Bruk hullsleiv og legg dem i den smurte formen. Når alle løkene er frityrstekt, heller du kjøttkraft over dem i formen. Hell også på nok av kokevannet til at det rekker halvveis opp på løkene.
Stek løkene i ovnen uten lokk, og drypp dem med kokevæsken omtrent hvert 10 minutt. Etter ca 30 minutter er de ferdige, gylne og myke når du stikker i dem med en kniv.
Ta løkene ut av ovnen. Server dem varme eller lunkne, rett fra formen.