Flere resulteter finnes under oppskriften
2 purrer, hakket
1 løk, hakket
1 gulrot, skrelt og hakket
1 moden tomat, flådd og hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 liter kylling- eller grønnsakkraft
8 små neper, skrelt
hvetemel til å drysse på nepene
olivenolje til steking
2 pærer, skrelt og delt i to uten kjernehus
75 g hvetemel tilsatt salt og nymalt pepper
1 kanin, ca 1 ¼ kg, delt i fire
½ dl brandy
2 ½ dl tørr hvitvin
krydderbukett av 1 kvist timian, 1 kvist persille, 1 laurbærblad og 6 pepperkorn
salt
nymalt pepper
Ha purre, løk, gulrot, tomat og hvitløk i en kjele med nok vann til at det dekker så vidt. Kok opp på sterk varme og la det koke i ca 15 minutter, til grønnsakene er møre. La det avkjøles litt, og kjør deretter grønnsaker og kokevann i en food processor. Sett til side.
Ha nepene i en kjele med nok saltet vann til at det dekker. Kok opp og la det koke i 10-15 minutter, til nepene er møre, men ennå sprø. La dem renne godt av og tørk dem. Dryss litt mel på en tallerken og rull nepene i melet. Rist av overflødig mel. Ha olivenolje i en stekepanne slik at det står 6 millimeter over bunnen, og varm det opp på sterk varme. Ha nepene i og stek dem i 2-3 minutter, til de er gylne. Snu dem under stekingen slik at de får pen farge over det hele. Ta pannen av varmen og sett til side.
Mens grønnsakene koker, legger du pærene i en kjele med nok vann eller kraft til at det dekker. Kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter, til pærene så vidt er møre. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem på et fat og sett til side.
Dryss melet med krydder på en tallerken og vend kaninbitene i det, slik at det blir jevnt dekket. Ha nok olje i en stor stekepanne til at det står 6 millimeter over bunnen. Varm opp på middels til sterk varme, ha kaninbitene i og brun dem godt på alle sider. Det tar ca 5-10 minutter. Ta bitene opp med klype og legg dem i en tung gryte. Hell brandyen over kaninkjøttet og tenn på med en lang fyrstikk. Hell vinen over, kok opp på sterk varme og la det koke voldsomt i 2-3 minutter, slik at alkoholen fordamper.
Legg ingrediensene til krydderbuketten på et firkantet stykke gas, samle sammen hjørnene og knytt bomullsgarn rundt. Ha krydderbuketten og 3 ¾ dl kraft i gryten med kaninkjøttet, kok opp og skru ned til svak varme. La det småkoke i 35-45 minutter, til kjøttet er mørt. Ha grønnsakpureen i midtveis i koketiden, og neper og pærer når det gjenstår 10 minutter av koketiden.
Når kaninkjøttet er gjennomkokt, kaster du krydderbuketten. Smak til med salt og pepper. Legg retten på et varmt serveringsfat og server med en gang.