Bruksanvisning
Originalnavnet på denne pizzaen er "Coca Mallorquina". En coca er en terte med brødbunn som stekes langsomt.
Først rører du ut sukkeret i 1 1/2 dl varmt vann (ca 45 C), og visp deretter inn gjæren. Dekk til med folie og la det stå på et lunt, trekkfritt sted i 15 minutter, til det skummer.
Sikt melet sammen med saltet i en bakebolle. Smuldre smulten sammen med melet. Ha i oljen og gni den inn i melet sammen med smulten.
Lag en grop midt i deigblandingen og hell gjæroppløsningen i gropen. Kna raskit med begge hendene til det blir en glatt, elastisk deig. Kna deigen en kort stund, legg den deretter i en bolle. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og sett bollen et lunt, trekkfritt sted i 1 time, eller til deigen har blitt dobbelt så stor.
I mellomtiden skreller du løken, deler dem i to og skjærer dem i tynne skiver. Bland dem med pepperfruktene, tomatene, hvitløken, persillen og paprikapulveret. Ha i godt med salt og pepper.
Slå ned deigen og kna den en gang til. Forvarm ovnen til 180 C.
Klapp ut deigen slik at den fyller en rund terteform med 30 cm diameter. Lag en litt tykkere kant hele veien rundt. Hell grønnsakfyllet på bunnen, og skvett olje over.
Stek 1 time til grønnsakene er møre og lysebrune på toppen og kanten på pizzaen er sprø. Serveres varm, men ikke glovarm.