Bruksanvisning
Lag kjøttbollene: Bland oksekjøtt, svinekjøtt, bløtlagt brød, løk, hvitløk, persille, egg, paprikapulver, muskatnøtt eller kanel, salt og pepper i en bolle. Kna med hendene til det er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskap 1 time. Kjøttbolledeigen blir lettere å arbeide med når den er kald.
Lag picada: I morter eller food processor blander du hvitløk, mandler, persille, paprikapulver og safran til en pasta. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Hellolivenolje i en frityrgryte til det står 5 cm over bunnen. Varm opp til frityrtermometeret viser 190 C. Mens oljen varmes opp, former du kjøttdeigen til boller på 2-3 cm i diameter og drysser dem jevnt med mel.
Legg kjøttbollene i den varme oljen, noen om gangen. Stek i ca 4 minutter, til bollene er gylne. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Du kan alternativt også steke bollene i en stor stekepanne med litt olivenolje i, på middels varme. Vend på bollene og stek dem i 8-10 minutter, til de er pent brune helt rundt.
Lag sausen: Varm oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løk og stek i 8-10 minutter, til den er mør. Ha i vin, kraft og kjøttboller, og la alt koke forsiktig på svak varme i 5 minutter. Ha i picada og la det surre noen minutter til, slik at smakene blandes. Smak til med krydder. Legg retten på et fat og server den varm.