Bruksanvisning
Denne delikate honningkaken lages med olivenolje i stedet for smør. Og til tross for det utiltalende navnet, er kaken faktisk pen med sitt mørke, rustikke utseende.
Smør en springform på ca 25 cm i diameter.
Sikt mel, kanel, bakepulver og kryddernellik i en bolle. Pisk eggeplommene og sukkeret med håndmikser på høy hastighet i en annen bolle, til eggedosisen er lys og tykk. Pisk inn appelsinskallet og drypp oljen i, mens du hele tiden pisker. Tilsett langsomt honning og brandy og pisk til jevn røre. Skru ned til lav hastighet og ha i melblandingen i tre omganger. Pisk godt etter hver gang.
Pisk eggehvitene med rene visper i en ren bolle, til det danner seg myke topper. Vend hvitene inn i røren. Hell røren i den smurte formen.
Stek ved 180 C i 45-50 minutter, til det ikke henger noe fast på en prøvenål når du stikker ned i midten, og kaken begynner å slippe kantene i formen. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i formen i 15 minutter på en rist. Løsne på kaken ved å føre en kniv langs kanten av formen. Fjern kanten på formen og la kaken bli kald.
Legg kaken på et fat. Kaken er ganske mektig så skjær den i tynne skiver ved servering.