Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g malt kjøtt av magert svin eller kalv, eller en blanding
25 g ferske brødsmuler, bløtlagt i melk eller vann som dekker, så klemt tørt
50 g mandler, malt
3 ss bladpersille, hakket
1 egg
skall av 1 sitron, revet
salt
nymalt pepper
-
1 rød paprika
1 dl olivenolje
3 hvitløkfedd, skrelt, men hele
1 liter kyllingkraft
1 helt kyllingbryst, uten bein med skinn og delt i biter på 2,5 cm
250 g svinekjøtt, delt i terninger på 2 ½ cm
salt
nymalt pepper
125 g bacon i tykke skiver, skåret i terninger på 6 millim, eller svinepølse i skiver
5 dl spansk ris
225 g avrente, kokte eller hermetiske kikerter
7 egg
½ dl melk
Lag først kjøttbollene: Ha malt svine- og/eller kalvekjøtt, brødsmuler, mandler, persille, egg, sitronskall, salt og pepper i en bolle. Bland godt og form til små kjøttboller på ca 2,5 cm i diameter. Sett til side.
Skru på stekeovnsgrillen. Skjær paprikaen i to på langs og fjern stilk, frø og skillevegger. Legg de halve paprikaene med snittsiden ned i en ildfast form og sett dem under grillen. Grill paprikaen til skinnet blir svart og sprekker. Ta formen ut og legg aluminiumsfolie løst rundt paprikaen. La den avkjøles i 10 minutter, og plukk vekk skinnet. Legg paprikaen i en hurtigmikser eller food processor og sett til side.
Sett stekeovnen på 180 C.
Varm olivenoljen på svak varme i en stor stekepanne som kan settes i stekeovnen. Ha i hvitløkbåtene og stek i 2-3 minutter til de er myke. Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i foood processoren sammen med den ristede paprikaen. Ha i 1 ¼ dl av kyllingkraften og kjør det til en jevn puré. Sett til side.
Dryss salt og pepper på kylling- og svinekjøttbitene. Varm oljen som er igjen i stekepannen på sterk varme. Ha i kyllingkjøttet og brun det godt på alle sider i 5-8 minutter. Ta det opp med hullsleiv og legg det på en tallerken. Brun ett slag av gangen av svinekjøtt, kjøttboller, bacon eller pølse på sterk varme i den samme oljen. Sett til side sammen med kyllingen.
Kok opp resten av kraften (8 ¾ dl) i en kjele på sterk varme, og skru deretter ned varmen til det bare så vidt småkoker. Når du er ferdig med å brune alle kjøttslagene, har du risen i oljen som er igjen i pannen og steker på middels varme. Rør godt, ha i paprikapureen og stek i noen minutter, til det er godt blandet. Ha i den småkokende kraften, kikertene og alle kjøttslagene. Kok opp. Skru på svak varme og kok uten lokk i ca 7 minutter, til alle smakene har blandet seg og noe av væsken er absorbert. Rør ofte mens det koker. Flytt pannen inn i stekeovnen og stek uten lokk i ca 10 minutter, til nesten all væsken er absorbert.
Visp sammen egg og melk i en bolle. Fordel blandingen over risen. Skru temperaturen i ovnen opp til 260 C og fortsett å steke i 5-8 minutter til toppen er pent brun.
Ta pannen ut av ovnen og la den stå i 10 minutter, før du serverer retten direkte fra pannen