Bruksanvisning
Ha mandler, bløtlagt brød, hvitløk og 1 ts salt i en food processor, bruk på-og av-teknikken og kjør til mandlene er finmalt. Med motoren på, heller du langsomt i olivenolje, eddik og 2 ½ dl vann, og kjører til du har en kremaktig hvit væske. Hell den over i en bolle.
Rør inn så mye av resten av vannet som du trenger for å få suppekonsistensen du vil ha. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskap til suppen er godt avkjølt.
Rett før servering rører du inn druene. Øs opp suppen i avkjølte suppeboller og server.
Teksturen i denne suppen kan virke litt uvanlig til å begynne med, men du blir fort glad i den. Denne gazpachoen er i motsetning til den vanlige tomatbaserte suppen blandet med grønnsaker antagelig nærmest den opprinnelige versjonen, som ikke var mye mer enn brød, vann, olje og eddik.