Bruksanvisning
Kok opp ris, vann og 1 ts salt i en kjele på sterk varme. Skru ned til svak varme, legg på lokk og kok i ca 15 minutter, til risen har sugd opp vannet og blitt mør. Legg risen i en bolle. Mens den ennå er varm, har du i ½ dl av olivenoljen og noen ts sitronsaft. Bland det forsiktig, og la det bli helt kaldt.
I mellomtiden koker du opp en kjele trekvart full av vann. Ha i rekene og kok dem i 3-4 minutter, til de begynner å krølle seg og er blitt ugjennomsiktige. La dem renne av og skyll dem under kaldt rennende vann til de er kalde. Sett til side.
Lag majonesen i en food processor eller hurtigmikser. Ha i eggeplommene, sennepen og 2 ss sitronsaft. Kjør maskinen et øyeblikk, slik at alt blir blandet. La deretter maskinen gå mens du meget langsomt tilsetter resten av olivenoljen, først dråpe for dråpe, til det dannes en emulsjon. Så kan du tilsette oljen i en tynn, jevn strøm til blandingen har tyknet til majoneskonsistens. Smak til med salt og mer sitronsaft.
Når risen er blitt kald, vender du inn rødløk, paprika, persille, hvitløk og estragon og blander godt. Smak til med salt og pepper. Vend inn majonesen, men hold igjen ca ½ dl hvis du vil blande litt i rekene.
Legg risen på et serveringsfat. Bland rekene med resten av majonesen eller litt olivenolje i en bolle. Legg rekene på toppen av risen. Legg hardkokte egg og oliven på toppen av retten før du serverer.