Bruksanvisning
Hvis du bruker ferske kastanjer, skjærer du et dypt kryss i den flate enden av hver nøtt. Kok opp en kjele trekvart full med vann, ha i kastanjene og kok dem i 15 minutter. Sil vannet av, og fjern det tynne skallet med den lodne innsiden mens nøttene ennå er varme. Del nøttene i to og ha dem tilbake i kjelen.
Hvis du bruker kastanjer på boks, lar du dem renne av. Bruker du vakumpakkede kastanjer, åpner du pakken, deler nøttene i to og legger dem i kjelen.
Ha i vann, den hele, hakkede løken, hvitløk, skinke, sideflesk og 1 ts salt og kok opp på sterk varme. Legg lokk halvveis over, og la det småkoke i ca 90 minutter, tilkastanjene er helt møre.
Varm oljen i en liten stekepanne på middels varme. Ha i 3 ss løk og fres den i ca 8 minutter, til løken er mør. Bland løken i suppen. Smak til med salt og pepper, og tilsett deretter sitronsaften.
Ved servering øser du den varme suppen opp i varme suppeboller og legger ristet brød på toppen.