Bruksanvisning
Hvis du bruker klippfisk så ha den i en bolle med nok kaldt vann til at det dekker godt. Legg på lokk og sett bollen i kjøleskapet i 24-36 timer. Skift vann minst hver fjerde time. La klippfisken renne av seg og del den i mindre biter. Fjern alt av skinn og bein. Sett til side.
Varm olivenolje i en kjele på middels varme. Ha i hvitløk og stek den i 4-5 minutter, til den er gyllen. Ta hvitløkfeddene opp med hullsleiv, og ha dem i en morter.
Ha purren i resten av oljen i kjelen og stek langsomt på svak varme i ca 5 minutter, til den faller sammen. Ha i poteter, laurbærblad, salt, pepper og klippfisken, hvis du bruker det. Ha i vann eller kraft. Ha paprikapulver i en morter sammen med hvitløken og knus den. Ha hvitløkpureen i kjelen med purre, kok opp på sterk varme, skru ned til svak varme og la purre og klippfisk trekke i ca 30 minutter, til det er svært mørt og potetene er kokt i stykker.
Øs opp i varme suppeboller og server med en gang.