Flere resulteter finnes under oppskriften
1 middelsor pale
1 1/2 liter vann
1 1/2 ts salt
4-5 hele pepper
1 laurbærblad
1 1/4 liter fiskekraft
50 g hvetemel
2 dl melk
200 g gulrøtter
litt selleri
1 dl rømme
1 egg
gressløk
Det hevdes at det finnes like mange bergenske fiskesupper som det finnes fiskekokere, men de er alle en variasjon over samme tema. Første grunnregel er at de skal kokes på pale (sei). Oppskriften på denne palesuppen er fra en bergensk madam født i 1891.
Rens, vask og del opp fisken. Ha i de fem øverste ingrediensene og la det koke ca 15 minutter ved svak varme. Sil kraften.
Kok opp fiskekraften, rør ut melet i melken og ha blandingen i fiskekraften under stadig omrøring. Grønnsakene, som er kokte for seg, deles opp i fine strimler eller terninger og legges ned i suppen.
Rømmen og egget vispes sammen i en bolle, og den kokende suppen helles over. Smak til med salt. Ved servering strør man rikelig med gressløk over.
Flatbrød og smør er godt tilbehør.
Auresuppe med kling (Telemark)
Ballsup fra Stadsbygd (Sør-Trøndelag)
Barselsuppe fra Åmot (Hedmark)
Bergensk fiskesuppe (Hordaland)
Blank suppe med boller (Akershus)
Blåskjellsuppe fra Oslofjorden (Akershus)
Bygg-gryns søtsuppe (Akershus)
Byggryns-sviskesuppe fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Byggrynssuppe av melk (Oppland)
Byggrynssuppe med rosiner (Telemark)
Dessertsuppe med tyttebær (Oppland)
Elgsodd fra Grong (Nord-Trøndelag)
Eple- og sviskersuppe (Telemark)
Erte- og byggrynssuppe (Telemark)
Ertesuppe fra Stryn (Sogn og Fjordane)
Finnmarksviddas jegersuppe (Finnmark)
Fisk- og skalldyrsuppe (Østfold)
Fiskesodd fra Vikna (Nord-Trøndelag)
Fiskesuppe à la Mandal (Vest-Agder)
Fiskesuppe av innlandsfisk (Sør-Trøndelag)
Fiskesuppe fra Fjordane (Sogn og Fjordane)
Fiskesuppe fra Flekkerøya (Vest-Agder)
Fiskesuppe fra Rendalen (Hedmark)
Fiskesuppe fra Salten (Nordland)
Fiskesuppe fra Træna (Nordland)
Fiskesuppe fra Vega (Nordland)
Fiskesuppe med blåskjell (Østfold)
Fiskesuppe med karve (Finnmark)
Fiskesuppe på samisk vis (Finnmark)
Fleskehavresuppe (Sogn og Fjordane)
Grynsuppe med byggryn (Sogn og Fjordane)
Grynsuppe med havregryn (Sogn og Fjordane)
Grønnsaksuppe med sagogryn (Akershus)
Gulrotsuppe fra Flekkerøya (Vest-Agder)
Havregrynssuppe (Sør-Trøndelag)
Havresuppe med svisker (Nordland)
Heilegrynsmjølkesuppe med gule erter (Troms)
Hovedstadens sommersuppe (Oslo)
Hummersuppe fra Hotell Klubben (Vestfold)
Hurtigrutens fiskesuppe (Nordland)
Hverdagssuppe (Sogn og Fjordane)
Hverdagssuppe fra Alta (Finnmark)
Innheradssodd (Nord-Trøndelag)
Julesuppe fra Røros (Sør-Trøndelag)
Julesuppe fra Setesdal (Aust-Agder)
Kald kjernemelksuppe (Hedmark)
Kald kjernemelksuppe (Vest-Agder)
Kjøttsuppe fra Sunndal (Møre og Romsdal)
Kleppsuppe fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Kleppsuppe/Klubbvelling (Sør-Trøndelag)
Klompsuppe fra Hardanger (Hordaland)
Koldskål med surmelk (Sør-Trøndelag)
Koldskål med tyttebærsyltetøy (Rogaland)
Kraftsuppe med melboller (Oslo)
Kveitesuppe med måsegg (Troms)
Kyllingsuppe (Sogn og Fjordane)
Lakesuppe fra Snåsa (Nord-Trøndelag)
Lakserognsuppe (Møre og Romsdal)
Laksesuppe til fest (Finnmark)
Løk- og purresuppe (Sør-Trøndelag)
Løksuppe med ostekretonger (Nord-Trøndelag)
Mandelpotetsuppe (Nord-Trøndelag)
Melk- og fleskesuppe (Hordaland)
Melkesuppe med brune bønner (Hedmark)
Melkesuppe med byggmel (Sogn og Fjordane)
Melkesuppe med potetrasp (Sør-Trøndelag)
Mjølkesupa og flesk (Hordaland)
Mosters kalvekjøttsuppe (Østfold)
Mussusmørsuppe fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Myssmørsuppe fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Nypesuppe med rødvin (Vest-Agder)
Potet- og pølsesuppe (Hedmark)
Potetsuppe med brennesle (Akershus)
Pølsesuppe med grønnsaker (Vestfold)
Rabarbrasuppe (Møre og Romsdal)
Rabarbrasuppe (Sogn og Fjordane)
Reinsdyrsuppe fra Tana (Finnmark)
Rekesuppe fra Hvaler (Østfold)
Risengrynssuppe (Sogn og Fjordane)
Risengrynssuppe med flesk (Hedmark)
Rypesuppe med ostepinner (Svalbard)
Saftsuppe med boller (Finnmark)
Samekonas syresuppe (Finnmark)
Sandefjords nypesuppe med rødvin (Vestfold)
Saupsuppe fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Selskapssuppe à la Stavanger (Rogaland)
Selskapssuppe fra Bærum (Akershus)
Sildegryn fra Vesterålen (Nordland)
Sildesodd fra 1860 (Sogn og Fjordane)
Sjokoladesuppe med fløtetopp (Vest-Agder)
Skalkesuppe fra Østerdalen (Hedmark)
Skarvens tang- og skalldyrsuppe (Troms)
Skeidar fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Småballsuppe fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)
Sodd fra Inderøy (Nord-Trøndelag)
Sodd fra Kvam (Nord-Trøndelag)
Sodd fra Overhalla (Nord-Trøndelag)
Stangholmen fiskesuppe (Aust-Agder)
Supansoppa frå Voss (Hordaland)
Suppe fra Balestrand (Sogn og Fjordane)
Suppegryte fra Drøbak (Akershus)
Surmelksuppe (Møre og Romsdal)
Surmelksuppe fra Gjemnes (Møre og Romsdal)
Surmelksuppe fra Gjøra (Møre og Romsdal)
Søndagssuppe fra Åmli (Aust-Agder)
Sørlandsk suppeglede (Aust-Agder)
Søtsuppe med helgryn (Akershus)
Tomatsuppe fra Kongsberg (Buskerud)
Tomatsuppe fra Romerike (Akershus)
Trondhjemssuppe (Sør-Trøndelag)
Trøndersk laksesuppe (Nord-Trøndelag)
Tørkakjøtt-suppe fra Løvøy (Nordland)
Uersodd fra Stjernøy (Finnmark)
Ungkarssuppe fra Tregde (Vest-Agder)
Urtespekket tomatsuppe (Aust-Agder)