Bruksanvisning
Kok fiskekraft på vaskede skinn og bein fra fisken. Hell på vann, vin og litt salt. La dette småtrekke i 15 minutter ved svak varme. Sil kraften, hell den i et kokekar og kok den inn til det bare er 4 dl igjen.
La fløten koke i et kokekar for seg til det bare er 3 dl igjen av den.
Børst og skrap skjellene. Pass på at de er godt lukket. Skyll og børst sjøkrepsene.
Smelt fettet i en kasserolle. Ha i finhakket løk og la den surre til den blir blank. Legg blåskjellene i og la dem trekke i 5-8 minutter eller til de åpner seg og kjøttet er fast. Ta ut skjellkjøttet og kast skallene.
Hell den innkokte fiskekraften i kokekaret, kok opp og legg krepsene i. La dem trekke i 5 minutter. Ta dem deretter opp, del dem og ta ut krepsehalene og det spiselige kjøttet.
Hell den innkokte fløten i fiskekraften. Smak til. Legg i fiskebiter og la det trekke forsiktig. Legg i krepse- og blåskjellkjøttet like før fisken er klar. La alt bli gjennomvarmt.
Ved servering helles suppen i skåler. Dryss over med dill og purrestrimler. Server formloff som tilbehør.