Bruksanvisning
Kok fiskekraft på hoder, ryggbein og skinn av forskjellige fiskeslag. Ha i rekeskall, løk og litt salt. La det hele småkoke ca 1 time. Sil kraften og la den stå og klarne. Man kan godt fryse kraften til senere bruk.
Smelt smøret. Ha i sjampinjong, purre og paprika som er kuttet i tynne strimler på størrelse med fyrstikker. La dette surre 2 minutter ved passe sterk varme. Tilsett melet, rør til massen blir smidig og spe med den kokende fiskekraften under omrøring. La det hele koke opp. Tilsett safran og la suppen koke i 15 minutter.
Del fiskefileten i biter som legges i suppen. La alt trekke i 5 minutter.
Like før servering har man i blåskjell og reker. Server suppen i dype, varme suppeboller. Ha 1 ts rømme og et persilledryss på toppen av hver suppebolle.
Suppen serveres med kuvertbrød med hvitløksmør eller vanlig smør.