Flere resulteter finnes under oppskriften
1 fleskeknoke
1,5 liter vann
1 neve byggryn
2 gulrøtter
1 purre
½ lite kålhode
1 skalk sellerirot
DOMLING:
125 g smør
1 egg
1 kopp fløte
300 g hvetemel til passe deig
8 epler
sukker
kanel
poteter
Denne oppskriften er fra Ringerike. Når man skulle ha onnefolk i kosten i flere dager, var det viktig å ha maten klar på forhånd. På gårdene hadde de gjerne en grue hvor gryta hang, og jo mer man kunne samle i gryta, jo bedre var det. Om man koker epledomling blir det faktisk suppe og dessert til første dag og en kraftig middagsrett til den neste, - alt i en gryte.
Kok grønnsaksuppe på en lettsaltet fleskeknoke. Ta ut fleskeknoken og legg den til side når den er kokt. Lag epledomlingen:
Deigen klappes ut over et klede ca 30 cm i diameter. Skrell 8 epler og del i biter. Legges lagvis med sukker og kanel oppå deigen. Knytt kledet med deigen rundt eplene som en ball og kok den i suppen.
Server suppen først. Dumplingen vrenges ut av kledet, skæres i båter og serveres med smeltet smør og sukker.
Dagen etter skjæres kjøttet av fleskeknoken i små biter og has opp i resten av suppen sammen med 2-3 poteter i biter. Det blir en god lapskaus som man serverer flatbrød til.
Auresuppe med kling (Telemark)
Ballsup fra Stadsbygd (Sør-Trøndelag)
Barselsuppe fra Åmot (Hedmark)
Bergensk fiskesuppe (Hordaland)
Blank suppe med boller (Akershus)
Blåskjellsuppe fra Oslofjorden (Akershus)
Bygg-gryns søtsuppe (Akershus)
Byggryns-sviskesuppe fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Byggrynssuppe av melk (Oppland)
Byggrynssuppe med rosiner (Telemark)
Dessertsuppe med tyttebær (Oppland)
Elgsodd fra Grong (Nord-Trøndelag)
Eple- og sviskersuppe (Telemark)
Erte- og byggrynssuppe (Telemark)
Ertesuppe fra Stryn (Sogn og Fjordane)
Finnmarksviddas jegersuppe (Finnmark)
Fisk- og skalldyrsuppe (Østfold)
Fiskesodd fra Vikna (Nord-Trøndelag)
Fiskesuppe à la Mandal (Vest-Agder)
Fiskesuppe av innlandsfisk (Sør-Trøndelag)
Fiskesuppe fra Fjordane (Sogn og Fjordane)
Fiskesuppe fra Flekkerøya (Vest-Agder)
Fiskesuppe fra Rendalen (Hedmark)
Fiskesuppe fra Salten (Nordland)
Fiskesuppe fra Træna (Nordland)
Fiskesuppe fra Vega (Nordland)
Fiskesuppe med blåskjell (Østfold)
Fiskesuppe med karve (Finnmark)
Fiskesuppe på samisk vis (Finnmark)
Fleskehavresuppe (Sogn og Fjordane)
Grynsuppe med byggryn (Sogn og Fjordane)
Grynsuppe med havregryn (Sogn og Fjordane)
Grønnsaksuppe med sagogryn (Akershus)
Gulrotsuppe fra Flekkerøya (Vest-Agder)
Havregrynssuppe (Sør-Trøndelag)
Havresuppe med svisker (Nordland)
Heilegrynsmjølkesuppe med gule erter (Troms)
Hovedstadens sommersuppe (Oslo)
Hummersuppe fra Hotell Klubben (Vestfold)
Hurtigrutens fiskesuppe (Nordland)
Hverdagssuppe (Sogn og Fjordane)
Hverdagssuppe fra Alta (Finnmark)
Innheradssodd (Nord-Trøndelag)
Julesuppe fra Røros (Sør-Trøndelag)
Julesuppe fra Setesdal (Aust-Agder)
Kald kjernemelksuppe (Hedmark)
Kald kjernemelksuppe (Vest-Agder)
Kjøttsuppe fra Sunndal (Møre og Romsdal)
Kleppsuppe fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Kleppsuppe/Klubbvelling (Sør-Trøndelag)
Klompsuppe fra Hardanger (Hordaland)
Koldskål med surmelk (Sør-Trøndelag)
Koldskål med tyttebærsyltetøy (Rogaland)
Kraftsuppe med melboller (Oslo)
Kveitesuppe med måsegg (Troms)
Kyllingsuppe (Sogn og Fjordane)
Lakesuppe fra Snåsa (Nord-Trøndelag)
Lakserognsuppe (Møre og Romsdal)
Laksesuppe til fest (Finnmark)
Løk- og purresuppe (Sør-Trøndelag)
Løksuppe med ostekretonger (Nord-Trøndelag)
Mandelpotetsuppe (Nord-Trøndelag)
Melk- og fleskesuppe (Hordaland)
Melkesuppe med brune bønner (Hedmark)
Melkesuppe med byggmel (Sogn og Fjordane)
Melkesuppe med potetrasp (Sør-Trøndelag)
Mjølkesupa og flesk (Hordaland)
Mosters kalvekjøttsuppe (Østfold)
Mussusmørsuppe fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Myssmørsuppe fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Nypesuppe med rødvin (Vest-Agder)
Potet- og pølsesuppe (Hedmark)
Potetsuppe med brennesle (Akershus)
Pølsesuppe med grønnsaker (Vestfold)
Rabarbrasuppe (Møre og Romsdal)
Rabarbrasuppe (Sogn og Fjordane)
Reinsdyrsuppe fra Tana (Finnmark)
Rekesuppe fra Hvaler (Østfold)
Risengrynssuppe (Sogn og Fjordane)
Risengrynssuppe med flesk (Hedmark)
Rypesuppe med ostepinner (Svalbard)
Saftsuppe med boller (Finnmark)
Samekonas syresuppe (Finnmark)
Sandefjords nypesuppe med rødvin (Vestfold)
Saupsuppe fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Selskapssuppe à la Stavanger (Rogaland)
Selskapssuppe fra Bærum (Akershus)
Sildegryn fra Vesterålen (Nordland)
Sildesodd fra 1860 (Sogn og Fjordane)
Sjokoladesuppe med fløtetopp (Vest-Agder)
Skalkesuppe fra Østerdalen (Hedmark)
Skarvens tang- og skalldyrsuppe (Troms)
Skeidar fra Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Småballsuppe fra Sunnmøre (Møre og Romsdal)
Sodd fra Inderøy (Nord-Trøndelag)
Sodd fra Kvam (Nord-Trøndelag)
Sodd fra Overhalla (Nord-Trøndelag)
Stangholmen fiskesuppe (Aust-Agder)
Supansoppa frå Voss (Hordaland)
Suppe fra Balestrand (Sogn og Fjordane)
Suppegryte fra Drøbak (Akershus)
Surmelksuppe (Møre og Romsdal)
Surmelksuppe fra Gjemnes (Møre og Romsdal)
Surmelksuppe fra Gjøra (Møre og Romsdal)
Søndagssuppe fra Åmli (Aust-Agder)
Sørlandsk suppeglede (Aust-Agder)
Søtsuppe med helgryn (Akershus)
Tomatsuppe fra Kongsberg (Buskerud)
Tomatsuppe fra Romerike (Akershus)
Trondhjemssuppe (Sør-Trøndelag)
Trøndersk laksesuppe (Nord-Trøndelag)
Tørkakjøtt-suppe fra Løvøy (Nordland)
Uersodd fra Stjernøy (Finnmark)
Ungkarssuppe fra Tregde (Vest-Agder)
Urtespekket tomatsuppe (Aust-Agder)