Bruksanvisning
Bløt grynene og kok dem i bløtevannet. Rens og skyll røttene. Kok kålrot i skiver og hele gulrøtter i lite vann til de er så vidt kokt.
Kok opp laksekraft (ikke for salt) og rotvann. Tilsett karve og fingnidd rogn. Lag jevning av mel og melk eller kraft. Tilsett den og la det koke i 5-10 minutter.
Skjær røttene pent opp, gjerne med rotkniv, og tilsett dem og grynene uten for mye kokevann. Smak suppen til.
Bland rømmen med litt suppe før den tilsettes i suppekjelen like før servering. Server gjerne med grønt dryss av purre eller gressløk og ½ kokt egg til hver.
Suppe av laksekraft er veldig godt, men kraften kan være i salteste laget. Lakserogn er en delikatesse, men når det ble mye av den, ble den også brukt i suppe.
Denne oppskriften er fra Rindal.
Det er ikke nødvendig å gni rognen fin, og den kan også sløyfes. Med rogn og byggryn i suppen kan jevning også sløyfes.