Bruksanvisning
Legg kjøttet i en kasserolle og dekk det med vann. Tilsett løk, hel pepper, ingefær samt 1 ss salt. La kjøttet trekke i 3 timer, men skum av og til.
I mellomtiden lager man kjøtt- og melbollene. Rør først sammen ingrediensene til kjøttbollene. Spe med litt vann for å få en smidig masse. Form små, runde kjøttboller, men lag først en prøvebolle for å teste smaken. Kok bollene eller la dem trekke i lettsaltet vann.
Rør sammen ingrediensene til melbollene. Tilsett litt vann slik at deigen blir glatt. La deigen få hvile.
Rens gulrøttene og skjær dem i skiver. Ta kjøttet opp av kraften og skjær det i terninger som legges tilbake i kraften sammen med gulrøttene. Tilsett kjøttbollene. Lag ovale melboller med skje. Disse legges i kraften. Kok opp og la suppen trekke 10 minutter.
Server suppen med flatbrød til.