Bruksanvisning
En nordnorsk delikatesse er denne suppen som bygger på råstoffer som er naturlig for landsdelen. Måsegg er et sesongbetont råstoff som hører våren og forsommeren til, men i mangel av denne delikatessen går det bra å bruke hønseegg.
Et kveitehode eller noen kveitenakker legges i salt vann og deles i serveringsstykker. Det er kun selve hausen og kjakene på hodet som benyttes. Vask grundig. La kveitehodet og nakkestykkene trekke eller småkoke i vann en times tid slik at beina blir helt møre.
I en suppegryte røres en raspet løk ut med 2 ss hvetemel, gressløk og 1/4 liter rømme. Spe med 2 liter kraft og fett fra kveitegryten. Fisken tas opp på fat, og suppen spes videre med kraft til konsistensen er passe. Suppen varmes til kokepunktet under stadig omrøring. Den helles over i en terrin hvor minst 5-6 måsegg er vispet sammen.
Suppen smakes til med salt, sukker og eddik. Den spises til kveitestykkene og kokte poteter.