1 mørnet hare 3 ss margarin 3 ss olivenolje 2 løk, hakket 2-3 fedd hvitløk, hakket 1 boks tomater, hakket 1 lite laurbærblad 2 ts timian 10 hele einerbær 2 ts salt 1 ts grovknust pepper 1-2 ss sitronsaft vann
Bruksanvisning
Del haren opp. Flekk av hinner. Del bog og lår i leddene. Del ryggen i passende stykker. Brun kjøttstykkene i margarin og olje i en stor gryte. Tilsett alt det øvrige. Tilsett så mye vann at det knapt dekker kjøttet. Legg lokk på. La gryta trekke på svak varme i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt. Snu kjøttet et par ganger under kokingen. Dersom du ønsker en fyldigere saus, kan du jevne med 22 ss hvetemel rørt ut i litt vann. La sausen koke i 5 minutter etter at meljevningen er tilsatt. Skjær eventuelt kjøttet i beinfrie stykker før servering. Kjøtt og saus serveres sammen. Poteter og kokte grønnsaker serveres til.