Flere resulteter finnes under oppskriften
650 g kaninkjøtt
3 dl tørr hvitvin
1 ss sherry-vineddik
frisk oregano
2 laurbærblad
6 ss olivenolje
175 g hele småløk uten skall
1 rød chilipepper, renset og finhakket
4 hvitløkfedd, skåret i tynne skiver
2 ts paprika
1,5 dl hønsebuljong
salt
malt svart pepper
Legg kaninkjøttet i en bolle. Tilsett vin, eddik og urter og bland det lett sammen. Dekk til og la kjøttet ligge i marinaden i noen timer eller over natten.
Tørk kaninkjøttet, ta vare på marinaden. Varm oljen i en dyp stekepanne eller en gryte. Tilsett kjøttet og stek det på alle sider til det er gyllenbrunt. Tørk godt av stykkene. Stek deretter løken til den så vidt har fått farge.
Ta opp løken fra pannen og ha i chili, hvitløk og paprika. La det frese i 1 min. Tilsett marinaden og buljong og krydre lett.
Legg kaninkjøttet i pannen igjen sammen med løken. La det koke opp, skru ned varmen og la det syde under lokk i 45 min til kaninkjøttet er mørt. Salmorejo kan serveres pyntet med frisk persille hvis du ønsker.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng