Flere resulteter finnes under oppskriften
1 haresadel, ca 700 g
2 ss margarin eller smør
2 timiankvaster
1 hvitløkfedd
1-2 ts grønn pepper
1/2-1 ts salt
1-2 krm svart pepper
6 små løk
Saus:
1 1/2 dl buljong
1 1/2-2 dl crème fraiche
1/2 ts solbærgelé
salt
pepper
Skjær bort hinnene som dekker filetene. Dette er viktig for å unngå at kjøttet "snurper" seg under stekingen.
Smelt matfettet i en ildfast form og pensle kjøttet med det. Legg sadelen i formen på noen kvaster timian. Krydre kjøttet med presset hvitløk, grovmalt, grønn pepper, salt og pepper.
Skrell løk og legg ved siden av kjøttet.
Kjøttet stekes i ovn ved 200 C på midterste rille i ca 35 minutter. Kjenn etter om kjøttet er mørt ved å stikke i det med en stekenål. Kjøttsaften som pipler ut skal være klar om man ønsker at kjøttet skal være gjennomstekt. Ønsker man rosa stek, skal kraften være svakt rosafarget.
Pakk sadelen og løk inn i folie.
Bland kraften fra formen med buljong og hell alt i en kjele. Tilsett crème fraiche og la den koke i ca 10 minutter til den får en passende tykk konsistens. Smak sausen til med gelé, salt og pepper.
Skjær fileten fra benet. Ta også vare på de små indrefiletene som sitter på undersiden. Skjær kjøttet i 2 cm brede stykker som legges på varme tallerkener.
Serveres med saus, løk, gjerne rosenkål og potetbiter. Syltede kumquats (små appelsiner) smaker også godt til. Se egen oppskrift.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng