Flere resulteter finnes under oppskriften
2 harerygger
2 dl konjakk
spekk
250 g smør
salt
pepper
Marinade:
1 fl rødvin
3 gulrøtter i skiver
1 stor løk i skiver
timian
laurbærblad
Hareryggen renses fri for sener og spekkes med tynne skiver spekk. La kjøttet ligge minst 4 timer i marinaden.
Kjøttet tørkes, krydres og brunes i gryte. Sett i stekeovnen 10-15 minutter ved 175 C. Kjøttet dekkes til med aluminiumsfolie og holdes varmt.
Gryten kokes ut med konjakk til mengden er redusert til det halve. Dette tilsettes den ferdige Poivradesausen. Skjær hareryggen i tynne skiver på langs.
Poivradesaus:
Brun bein og avskjær fra hareryggen i litt olje. Tilsett grønnsakene fra marinaden. Kok ut med 10 cl rødvinseddik. Tilsett vinen fra marinaden, en suppekvast, salt og grovmalt pepper. La sausen koke ved svak varme i 1 time. Sausen siles og tilsettes 50 g smør.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng