Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hare, ca 2 kg
1 harelever
2 gule løker
3 ss smør/margarin
3-4 dl rødvin
1 ts salt
1 krm hvit pepper
3-4 dl kremfløte
3 ss hvetemel
1/2 - 1 ts sukker
1-2 ts soyasaus
Kastanjepuré:
1 boks kastanjepuré
2 ss smør/margarin
1 1/2 dl kremfløte
2-3 krm salt
1 ts basilikum
8 krustader eller tarteletter
Skyll haren og leveren. Del haren slik at det blir minst 6-8 lår- og ryggstykker. Skrell løken og skjær den i smale båter.
Brun kjøttbiter og lever i en stor stekepanne til de får jevn farge og legg dem deretter over i en gryte. Brun løken og legg også den over i gryten.
Kok ut stekepannen med 1 dl vin og hell sjyen i gryten. Tilsett deretter resten av vinen, krydre med salt og pepper og hell i fløten. La kjøtt og lever småkoke under lokk på svak varme i ca 1 1/2 time.
Ta opp kjøttet. Rør ut hvetemelet med 1/2 dl vann, hell det i gryten og la sausen småkoke under omrøring i 3 minutter. Smak til med sukker og soyasaus.
Sil sausen, hell den tilbake i gryten og tilsett kjøttet. Varm forsiktig opp.
Varm kastanjepureen med smør, fløte, salt og basilikum. Visp alt kraftig slik at purren blir glatt. Fordel den i krustader før servering.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng