Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kaniner i serveringsstykker, á 750 g
2 tykke skiver røkt sideflesk, ca 150 g
1/2 kg småløk
200 g ferske sjampinjonger
2 ss smør eller margarin
2 ss konjakk
3 dl rødvin
1 1/2 ts salt
hvit pepper
1 laurbærblad
1 ts timian
1 kvast rosmarin eller 1 ts tørket
grovhakket persille
Del kaninen i porsjonsbiter. Skjær bort svoren fra fleskeskivene og skjær dem i tynne strimler. Skrell løken og rens soppen.
Stek flesk, løk og sopp i halvparten av matfettet i en stekepanne i ca 5 minutter. Legg blandingen i en gryte. Tilsett resten av matfettet og brun kaninbitene godt rundt det hele. Hell eventuelt på konjakk og tenn på. Rist på pannen slik at all konjakken brenner opp.
Legg kaninbitene i gryten og hell på vin. Tilsett krydder. Kok under lokk på svak varme i ca 40 minutter eller til kjøttet er mørt. Strø over persille.
Server gryten med naturris pg salat.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng