Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hare, 2 kg
2 ss margarin eller smør
1 ts salt
2 krm grovmalt svart pepper
1/2 ts bakepulver
Marinade:
1 flaske tørr hvitvin
1 laurbærblad
10 svarte pepperkorn
6 einerbær
1 kvast timian eller 2 ts tørket
1 stor løk i skiver
1 ss olje
Saus:
2 ss maisennamel
1-2 dl crème fraiche eller kremfløte
salt
pepper
2 appelsiner
Skyll og tørk haren godt inn- og utvendig. Frossen hare tines så mye at det er enkelt å skjære den i biter. Del haren i lår-, rygg- og bogstykker.
Bland ingrediensene til marinaden i en bolle eller tykk plastpose. Legg i kjøttet. Knyt sammen posen eller dekk bollen med plast. Kjøttet skal stå kaldt 1-2 døgn. Vend posen av og til under marineringen.
Ta ut kjøttet, men ta vare på marinaden. Tørk kjøttet.
Brun kjøttet godt rundt det hele i matfett. Strø over salt, pepper og paprikaapulver. Legg deretter kjøttet i en gryte.
Sil marinaden og spe med litt av den i gryten. La kjøttet ettersteke på svak varme under lokk i ca 45 minutter. Spe med mer marinade dersom det er nødvendig. Kjenn etter at kjøttet er mørt.
Ta opp kjøttet. Mål opp og sil sjyen, det skal være ca 5 dl. Spe eventuelt ut med litt vann eller marinade.
La sjyen koke opp. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og hell jevningen i en tynn stråle under omrøring i sjyen. Kokes et par minutter. Visp inn crème fraiche eller kremfløte og smak til med salt og nymalt svart pepper.
Skjær opp kjøttet og legg det opp på et fat. Hell sausen over kjøttbitene. Pynt med appelsin skåret i skinnfrie båter.
Server med varm potet- eller linsesalat.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng