Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hare ca 2 1/2 kg uten innmat
salt
pepper
2-3 ss smør/margarin
4 dl vann
4 dl melk
saus:
1/2 liter sjy
2 dl rømme
4 ss hvetemel
salt
1 ss ripsgele
Flå haren. Skjær av hodet og hugg av labbene.
Ta vare på lever, hjerte og nyrer hvis de er pene. Er det gulaktige flekker på dem må de ikke brukes. Vann innmaten ut i flere timer. Bruk leveren til leverpostei, hjerte og nyrer til ragu.
Vask haren godt i kaldt vann og legg den i eddikvann i ca 1 time (1 ss eddik pr. liter vann).
Flå av de tykke, seige hinnene over ryggen og lårene. Skjær av de tynne buksidene og ribbenene. Hugg av lårene og forbenene og knekk ryggen et par steder.
Tørk haren godt.
Brun smøret i en gryte. Legg haren med ryggen ned. Brun den på alle sider. Legg lår og forben i gryten og brun dem. Tilsett krydder og spe med kokende væske. La haren surre under lokk på svak varme oppå ovnen eller i ovn på 175 C i 1 1/2 - 2 timer. Øs av og til og spe med fløte mot slutten av stekingen. Ta så opp haren.
Lag saus av sjyen jevnet med mel. Tilsett eventuelt ripsgelé og smak til.
Skjær så opp haren og server den med saus, kokte, stekte eller smultkokte poteter, kastanjepuré, bladsalat, kokte grønnsaker, rips- eller rognebærgelé og syltede tomater, pickles eller lignende.
Haren kan også stekes hel i ovn som kalvestek.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng