Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hare, ca 2 kg, eller 500 g benfritt harekjøtt
2 små indrefileter av haren
250 g magert svinekjøtt
100 g spekk
5 små løk
1 ss smør eller margarin
1 rød paprika
50 g røkt skinke
100 g fylte grønne oliven
1 1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet svart pepper
1/4 ts merian
2 egg
4 ss madeira eller konjakk
2 dl kremfløte
2 pk bacon, á 150 g
Ta ut innmaten og flå haren. Skjær kjøttet fra bena og skjær bort alle hinner.
Mal harekjøtt, svinekjøtt, spekk og skrelt løk to ganger på kjøttkvern eller kjør det i omganger i foodprosessor.
Skjær filetene i 1 x 1 cm store biter og brun dem i litt fett i en stekepanne. Avkjøl filetene.
Fjern kjernene og hakk paprikaen fint. Skjær skinken i små terninger og olivenene i skiver. Bland farsen med saltet. Tilsett pepper, merian og egg. Spe farsen med madeira eller konjakk og fløte. Rør inn paprika, skinke, oliven og filetbitene.
Kle en ildfast form ca 2 liter, med baconskiver. Legg i farsen og dekk med baconskiver. Legg lokk over eller dekk godt med aluminiumsfolie.
Stekes, eventuelt i vannbad, ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time. Prøv med en stekepinne om det kommer klar kjøttkraft ut av posteien. Avkjøl posteien og la den stå i kjøleskap minst 10-12 timer.
Server posteien med salat, oliven, små eddikagurker og ristet eller sprøstekt hvitløksbrød.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng