Bruksanvisning
Tin sadelen dersom den er frossen, så mye at filetene lett kan skjæres løs fra benet. Fjern eventuelle hinner.
Knus einerbærene og bland med salt, pepper og gin. Gni filetene inn med krydderblandingen.
Legg spekkskivene på et ildfast fat. Legg kjøttet over. Pakk fileten inn i spekkskivene. Stek fileten i ovn på midterste rille, på 225 C i ca 15 minutter. Fjern spekkskivene og stek ytterligere i ca 10 minutter ved 200 C.
Pakk kjøttet inn i folie. Hell vinen i formen og visp. Sil sjyen og hell den i en gryte sammen med fløten. Kok opp og la sausen koke inn til halvparten av mengden. Smak til med tyttebærsyltetøy, vineddik og eventuelt salt og pepper. Skjær opp kjøttet i drøyt cm tykke skiver. Legges opp på varme tallerkener med saus, kokt broccoli og poteter, f.eks. timianpoteter.