Flere resulteter finnes under oppskriften
1 haresadel, ca 1 1/2 kg
salt
pepper
timian
smør eller margarin
terningbuljong
1 løk
Saus:
stekesjyen
2 ss tomatpuré
1 ss hvetemel
1-2 dl fløte eller rømme
2-3 ss sherry
persille til pynt
Spekk eventuelt sadelen og gni den inn med salt og krydder. Bre på tynt med smør.
Legg sadelen på rist over langpannen og sett den i ovnen, 200 C. Hell litt buljong i langpannen og legg i finhakket løk.
Øs når steken begynner å bli brun, og gjenta øsingen en gang iblant. Steketid ca 1 time.
Hell stekesjyen i sausegryten, ha i tomatpuré og rør inn en liten hvetemelsjevning. Kok et par minutter. Tilsett fløte eller rømme - nå må ikke sausen koke mer. Smak til med sherry og kanskje litt mer krydder.
Skjær løs filetene fra sadelen og skjær dem i skiver. Legg dem gjerne tilbake på benet igjen, så sadelen ser hel ut. Hell noe av sausen over sadelen "til pynt" sammen med persille.
Rosenkål og stekte eller kokte poteter er et godt følge til denne retten.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng