Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hare, ca 1,2 kg
2 dl vineddik eller vanlig eddik
4 dl vann
1 grovhakket løk
1-2 stilker stangselleri
1 laurbærblad
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 1/2 dl rødvin
1 buljongterning
1 ts salt
1/2 ts pepper
2-3 ss olje
150 g sorte oliven
4-5 valnøttkjerner
Del haren opp i serveringsstykker og legg dem i et passende fat. Bland sammen eddik og vann og slå det over. La det stå kjølig natten over eller noen timer.
Ta harestykkene opp av laken og tørk dem. Slå ut laken. Brun harestykkene i olje eller smør og legg dem over i en kjele eller gryte. Fres løk og stangselleri skåret i biter i olje eller smør. Tilsett rosmarin, timian og knust laurbærblad, og la det frese med noen minutter. Ha alt over i gryten. Dryss på salt og pepper og hell på rødvin.
Kok ut pannen med litt vann og tilsett sammen med buljongterning. La alt trekke til kjøttet er mørt, 1-2 timer. Tilsett oliven. Smak til retten med salt og pepper. Grovhakk valnøttkjernene og dryss dem over like før servering.
Serveres gjerne med mandelpoteter.
Harefilet med smak av einerbær
Harefilet med soppstuing og greske poteter
Harefilet på seng av pasta og broccoli
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Haresadel i fløtesaus (Rable de lièvre à la crème)
Harestek med soppfylte artisjokkbunner
Kaninfilet og fløtepoteter med kapers og parmesan
Kaninfilet på fennikel og gulrotseng