Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g bankebiff eller mørbrad
200 g svinekjøtt
1 løk
2 fedd hvitløk
2 stanger selleri
1 ss finhakket fersk oregano
1 liten kvast timian
salt
pepper
2 bokser tomater
4 dl rødvin
1 dl kjøttkraft eller buljong
200 g sopp
1 ss hvetemel
1 nellik
muskat
Skjær kjøttet i så små biter du kan. Finhakk løk, selleri og hvitløk. Hakk sopp. Stek grønnsakene i litt olje på middels varme til de er myke, ca 10 minutter.
Ha i kjøttet og skru opp varmen litt. Ha i krydder, sopp, urter, tomat og hvetemel. Hell over kraft og vin, og la alt koke under lokk ca 1 time.
Ta av lokket og la det koke 30 minutter til, så en del av fuktigheten fordamper og smaken blir fyldigere. Ikke kok den for hard, for da kan den bli tørr og svi seg.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger