Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g karbonade
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør eller margarin
5 tomater
2 paprikaer
1 syrlig eple
1 knivspiss chilipepper
paprikapulver
timian
1 knivspiss nellik
salt
1 lite stykke sitronskall
3 dl kraft
2 faste bananer
50 g skåldede bananer
Rens løk og hvitløk og hakk den. Fres den i smør i en serveringsgryte.
Smuldre karbonaden i løken og brun den under omrøring så den blir grynet.
Skåld tomatene og flå dem. Fjern kjerner og hinner i paprikaen. Skrell eplet, hakk alt fint og rør det inn i karbonaden. La retten putre noen sekunder, krydre og tilsett sitronskallet.
Kok opp kraften og spe med denne, kok videre ca 15 minutter. Ta opp sitronskallet og smak til.
Skrell bananene og skjær dem i tynne skiver, bland dem i kjøttet, tilsett mandlene og gi gryten et oppkok. Server retten fra gryten.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger