Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g grovhakket karbonade
50 g halvsmeltet smør
1 krm pepper
2 ss smør eller margarin til steking
salt
1 løk
3 ts kapers
2 dl fløte
1/2 dl rømme, 20%
1/4 ts chilisaus
konjakk
Arbeid karbonadedeigen med det halvsmeltede smøret og pepper. Form deigen til tykke karbonader, 4 store eller 8 mindre.
Stek karbonaden i smør, 2-3 minutter på hver side. De skal stekes raskt, for å kunne bli så saftige som mulig. Dryss karbonadene med salt, etter hvert som de blir brune. Ta dem opp og hold dem varme.
Rens løk og finhakk den, fres den myk i stekefettet. Tilsett den godt avrente kapers og vend den rundt i smøret. Spe med fløten og kok sausen sammen et par minutter.
Tilsett rømme og smak til med salt, litt pepper og chilisaus. Smak eventuelt til med litt konjakk, varm opp sausen og hell den over karbonadene.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger