Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g malt oksekjøtt
250 g malt svinekjøtt
2 egg
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 knivsodd kajenne
1 bunt persille
2 skiver loff uten skorpe
2 dl fløte
1 dl vann
1 liten boks tomatpuré
margarin til steking
Rør det malte kjøttet sammen med egg, krydder, klippet persille og loff som er utbløtt i vann. Spe farsen med 2-3 ss fløte og la den hvile litt.
Hvis farsen virker for fast, kan den spes med litt vann. Men den må ikke bli for løs.
Form runde boller som stekes pent brune. Ta dem opp av pannen.
Kok pannen ut med vann, spe med fløte og tomatpuré, kok sausen opp og smak den til med salt og pepper.
Legg kjøttbollene tilbake i sausen og la dem koke noen minutter.
Server kjøttbollene med spaghetti, ris eller potetpuré til.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger