Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g malt storfe, elg eller lammekjøtt
1 liten løk
200 g leverpostei
2 dl buljong (1/2 buljongterning + vann)
1 1/2 ts salt
2 krm pepper
1 ts timian eller oregano
1-2 hvitløkfedd
2 ss hvetemel
2 egg
Fyll:
200 g hele sjampinjonger eller 200-300 g kyllinglever
margarin eller smør
salt
pepper
Gjør først i stand fyllet, velg enten sopp eller kyllinglever.
Skyll sjampinjongene, del store sopper. Fres dem i fettet, ta de opp. Ellers stek kyllingleveren raskt, krydre med litt salt og pepper. Ta opp leveren, la fine biter være hele, hakk eventuelt småbitene.
Skrell og finhakk løken. Stek den etter soppen eller leveren. Ta med eventuell sjy når farsen blandes.
Rør eventuelt ut leverposteien med litt fløte. Smør formen. Løs opp buljongterningen og avkjøl buljongen. Sett ovnen på 175 C.
Bland det malte kjøttet med løk, leverpostei, kyllinglever, sopp, salt og krydder. Tilsett også mel, egg og buljong, og rør til farsen er blandet.
Hell farsen i en form på 1,5 liter, f.eks. brødform og glatt den til på overflaten. Stek den på nederste ribbe i ovnen ca 1 time. Det er ikke nødvendig med vannbad. La pâtéen bli kald før den hvelves.
Serveres som hovedrett med f.eks. fransk potetsalat og grønnsaker.
Som forrett med små sylteagurker, oliven og loff.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger