Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g tørket fårekjøtt
250 g gule erter
250 g byggryn
500 g suppekjøtt av storfe
2 l vann
500 g fårerull
500 g lettsaltet svinebog
500 g rå medisterpølse
2 l kraft
250 g gulrøtter
500 g rå medisterpølse
Legg det tørkede fårekjøttet i vann i 1 1/2 døgn.
Legg i bløt erter og gryn, hver for seg, natten over.
Del får- og suppekjøttet i serveringsstykker. Kok opp 2 liter vann. Legg i fårerullen og fårekjøttet. Kok opp og skum godt. La alt trekke til det er mørt, ca 1 time. 500 g pølser skal trekkes på toppen av kjøttet de siste 15 minuttene.
Ta opp alt kjøttet i en langpanne med litt kraft og legg til side.
Slå bløtevannet av ertene og grynene, og kok dem i suppekraften til de er møre, ca 1 time.
Skrell og vask gulrøttene. Kutt dem i terninger før de kokes i lettsaltet vann.
Kjøttboller: Kok opp vann med litt salt. Stikk hull på den andre medisterpølsen og klem ut små boller rett i kokevannet. La dem trekke i ca 5 minutter. Ha gulrotterningene og kjøttbollene sammen med kokevannet i suppekjelen.
Ved servering dekkes det med både flat middagstallerken og suppetallerken. Skjær rull og kjøtt i skiver, pølsene deles i to. Anrett på et fat sammen med kokte kålrotskiver. Server suppe, kjøtt og kokte poteter samtidig. Øl og dram er tradisjonell drikke til.
Karbonadepudding med makaroni og ost
Karbonader med bacon og sjampinjonger